De Zeventig Boeken (Video)

2020 - 2021 2 seasons - 52 episodes

10 uur 23 minuten total length

Speaker

De Zeventig Boeken - Korte (en minder korte) overdenkingen voor uw dagelijkse Geestelijke voeding, geinspireerd door de Zeventig Boeken.

Episodes

Season 2 2021

Sorteer Andersom

1

Is Christus de "zoon godheid"? De "zoon-God"?05 minutes

Publication: 1 month ago Vandaag staan de teksten Kol.1:19 en Kol.2:9 centraal. Juist deze teksten bewijzen dat Christus NIET de "zoon-God" is! ....zoals ook te lezen valt in 1 Tim.2:5: want er is één God en ook één middelaar tussen God en mensen, de mens Christus Jezus (Deel 4 - de valstik van de Drie-eenheid")

2

Velen of Allen (deel 2)14 minutes

Publication: 1 month ago Bijbelse onderbouwing van "Velen? of Allen! (deel 1)"

3

De Bijbel is geen zelf-hulp handboek13 minutes

Publication: 1 month ago

4

En de "Term van het jaar 2021" uit de bijbel is geworden .......09 minutes

Publication: 1 month ago In de Romeinen brief gebruikt Paulus twee maal een hele bijzondere, geniale, "out of the box" term. Je komt deze term alleen in Rom.1:5 en Rom.16:26 tegen. Waar gaat het om? Wat wil de term zeggen? Waarom is deze term zo bijzonder?

5

Verloren gaan12 minutes

Publication: 1 month ago

6

Wat gaan we doen in de hemel?13 minutes

Publication: 4 weeks ago

7

Het Lam van God, dat de zondE van de wereld weg neemt08 minutes

Publication: 3 weeks ago

8

Waar komt geloof vandaan?13 minutes

Publication: 2 weeks ago uit de vlog ......Rom.3:10 wordt door het overgrote merendeel van hen die in het religieuze systeem zitten, de “christenen” NIET geloofd. Weet u dat er Goddelijk tussenkomst voor nodig is om die tekst te kunnen geloven. Waarom is dat zo? Dat komt omdat de menselijke trots en het menselijk proberen (lees eigen werken) om God te ‘pleasen’ er zo diep in zit bij “christenen”, dat Rom.3:10 er niet bij past. Dus houdt u vast….. Rom.3:10 Niemand is rechtvaardig, ook niet één, er is niemand die verstandig is, niemand die God ernstig zoekt, allen zijn afgeweken Maar hoe kan je dan toch geloven, en waar komt geloof dan vandaan?

9

Wapenrusting van God05 minutes

Publication: 1 week ago Wat was Hans van Zetten enthousiast toen Epke in 2012 op de Olympische spelen een gouden medaille haalde aan de rekstok. Geweldig. Hij riep aan het einde van de oefening uit : hij staat ... ik sta... iedereen staat ...en we blijven staan. En dat is de rode draad uit Efez.6:10-20 . We blijven staan in de overwinning die Hij (onze Heer) gehaald heeft

10

God zal iedereen overtuigen!13 minutes

Publication: 4 days ago Over een paar weken zijn de tweede kamer verkiezingen. Ik vind het fascinerend om te zien hoe 'de politieke partijen' ons proberen te overtuigen om toch vooral op hun partij te stemmen. En het proberen te overtuigen doet men via: 'ethos, pathos en logos'. De uitkomst is echter onzeker. God gebruikt een totaal andere manier om te overtuigen. En God zal iedereen overtuigen! Hoe? Daar gaat dit filmpje over

New episodes

Alle seizoenen

Season 1 - 2020
Season 2 - 2021