Wimtalk Podcast

2019 - 2024 6 seasons - 37 episodes

1 dag 10 uur 37 minuten total length

Speaker

Gedachten, interviews en studies rondom godsbeelden, geloof, ongeloof, spiritualiteit, universalisme, christendom, en Bijbel. Deze podcast is een productie van de stichting In Perspectief.

Sorteer Andersom

1

Vragen aan God: Kan God een vrouw zijn of is het een man?29 minutes

Publication: 1 month ago

In deze nieuwe serie behandelen we echte vragen van leerlingen aan God. De vragen zitten in een grote pot. Aan het begin van de podcast trekken we een vraag. Voor ons zijn de vragen ook een verrassing. In deze podcast een gesprek over de bovenstaande prikkelende vraag.

Benieuwd of je met onze gedachtespinsels wat uit de voeten kan.


2

Verlangen en het recht van de underdog, over identiteit...46 minutes

Publication: 3 weeks ago

In deze lezing bij de Keistadkerk in Amersfoort spreek ik over identiteit. Over wat is de kern van bewustzijn. Wat vormt je ‘zelf’. In hoeverre ben je een onafhankelijk individu?

Wat voor licht werpt hier het Joods-christelijke denken op? Hierbij spelen de eerste hoofdstukken van het oude boek Genesis een sleutelrol.

(gehouden op 28 januari 2024)

3

Vragen aan God: Pluk de dag of memento mori?42 minutes

Publication: 1 week ago

In deze serie behandelen we echte vragen van leerlingen aan God. De vragen zitten in een grote pot. Aan het begin van de podcast trekken we een vraag. Voor ons zijn de vragen ook een verrassing.

"Pluk de dag of memento mori?

Is er schoonheid in het leven of in de dood? Tijdens de middeleeuwen leefden de christenen voor een goed leven na de dood, maar tijdens de renaissance begonnen de mensen het leven te koesteren. Hoe denkt God hierover?"Alle seizoenen

Season 1 - 2019
Season 2 - 2020
Season 3 - 2021
Season 4 - 2022
Season 5 - 2023
Season 6 - 2024